ПОЧЕТНА / НАЈНОВИ ВЕСТИ / ВЕСТИ / Повеќе од 80 точки на денешната владина седница

Повеќе од 80 точки на денешната владина седница

Владата на Република Македонија денеска ќе одржи редовна седница на која ќе расправа за прашања од повеќе области.

Покрај разгледувањето на состојбите во процесот на евроатланската интеграција и користењето на ЕУ фондовите, Владата ќе ја разгледа информацијата во врска со изградбата на Националната арена „Филип II Македонски“ и информацијата за активностите за изградба на отворен базен, затворена тениска арена со гимнастичка сала и сала за боречки вештини во Спортскиот центар „Борис Трајковски“.

На седницата се очекува да биде разгледана и информацијата за потребата од потпишување на анекс кон Договорот за изградба на автопатот Демир Капија – Смоквица, како и информации за постапките за доделување концесии за вршење детални геолошки истражувања на минерални суровини на повеќе локалитети.

На дневен ред на седницата се ставени и Предлог-одлуката за изменување на одлуката за утврдување на максималниот износ на ново задолжување преку издавање на државни хартии од вредност на домашниот финансиски пазар и Предлог-методологијата за изменување на Методологијата за начинот на формирање на цените на лековите.

Меѓу дел од точките на дневен ред се и Информацијата за реализација на проектот за комплетно реновирање на градската библиотека „Браќа Миладиновци“ и Предлог-одлуката за прогласување на Спомен-куќата на Лазар Личеноски за културно наследство од особено значење, поткатегорија големо значење.

Може да ве интересира

По притисоците, паднаа првите оставки во ДИК

По многубројните реакции и извршениот притисок, паднаа првите оставки во Државната изборна комисија. Претседателот комисијата …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *