ПОЧЕТНА / ЗА НАС

ЗА НАС


ХДТВ МЕГА е приватна регионална телевизиска станица, која започна да емитува редовна програма на македонски јазик на 13 декември 2014 година. Како нова и брзорастечка компанија во телевизискиот етер својата програма ја емитува преку најсовремена технологија во Full HD резолуција од 1080p по најсовремени стандарди и е најдобро опремена телевизија во регионот.

ХДТВ МЕГА својот сигнал го емитува слободно терестријално, а дигитално-оптички го пренесува преку кабелските оператори во општините: Битола, Демир Хисар, Прилеп, Новаци, Могила, Кривогаштани, Долнени, Крушево, Ресен, Кичево, Македонски Брод и Пласница.

Телевизијата е од конвенционален карактер со информативни содржини, културно-забавна програма, филмска и документарна продукција и спортска програма.

 

Маркетинг:

Тел: 075/295-300

е-пошта: hdtvmega@gmail.com

Контакт:

ТРД ХДТВ МЕГА ДООЕЛ Скопје

Тел: 075/295-300

Тел: 075/ 295-301

Тел: 075/295-303

 

Подружница Битола

ул. Тодор Скаловски бр. 27

7000 Битола, Р. Македонија